Žičare Sunčana dolina

Malo iznad vrha Krst (1715mnv) počinju staze koje opslužuje žičara Sunčana dolina. Žičara opslužuje tri staze koje su većim delom lake i široke, a nastavljaju se na stazu Suvo Rudište. Do staza je moguće doći iz tri pravca i to: direktno od hotela Putnik, desnom prečicom od vrha staze broj 3 (Malo Jezero) ili nastavkom sa staze Suvo Rudište nakon izlaska sa četvoroseda Krst. Posebnu draž pruža delimični prolazak kroz šumoviti predeo, a za one spremnije, skretanjem levo se možete vratiti i do vikend naselja.

Kopaonik Sunčana dolina

Ime je dobila zbog svog specifičnog položaja, naime, staza je okrenuta prema zapadu i duži deo dana je osunčana. Zbog ovoga je staza podložnija otapanju snega, ali je ovaj problem delimično rešen izgradnjom sistema za veštačko osnežavanje.

Žičara Sunčana dolina

Lepo vreme bez vetra možete iskoristiti za opuštanje u kafiću koji se nalazi odmah iznad izlazne stanice, odakle možete uživati u predivnom pogledu koji se pruža. Takođe, ono što ne bi trebalo da propustite jesu zalasci sunca koji ostavljaju bez daha.