Postupak oglašavanja smeštaja na Kopaoniku


Portal smeštaj na Kopaoniku ima za cilj przentovanje smeštaja na Kopaoniku na najbolji mogući način. Potrudili smo se da Vam omogućimo da svoj smeštaj prikažete u najboljem svetlu - svaki oglas smeštaja sadrži detaljan opis, kontakt podate vlasnika smeštaja (telefon, email, website...), cenu smeštaja i lokaciju na mapi.

Prednost portala Kopaonik smeštaj u odnosu na druge portale jeste mogućnost da korisnik lako i jednostavno postavi oglas smeštaja. Postavjanje oglasa je toliko uprošćeno da prilikom postavljanja oglasa nije potrebna ni registracija korisnika. Postupak postavljanja oglasa se sastoji iz tri koraka.

Kopaonik smestaj - postavljanje oglasa - uputstvo slika 1.1

U okviru korka broj 1. neophodno je da u polju naziv objekta ispišete ime smeštajnog objekta, npr. Apartmani Centar. Ukoliko u bazi ne postoji objekat sa datim imenom ispred sebe ćete vdeti stranicu u okviru koje je najpre potrebno da izaberete vrstu smeštaja iz padajuće liste, zatim ispišite udaljenost smeštaja od centra (ovaj podatak mora biti broj), cenu smeštaja - ova cena neće biti vidljiva posetiocima sajta već će se samo koristiti u pretrazi (takođe mora biti broj i izražena je u din.), opisnu cenu smeštaja - ova cena je vidljiva posetiocima sajta i to je tekstualni podatak - npr. iznajmljivanje apartmana se kreće od 1500 do 2500 din. po danu u zavsnosti od perioda godine, detaljan opis smeštaja (opišite lokaciju smeštaja - poznati objekti u blizini i udaljenost od centra, opišite smeštaj navodeći koliko smeštajnih jedinica Vaš smeštaj ima - broj apartmana i soba, ispišite kvadrature smeštajnih jedinica, navedite da li u smeštaju postoji TV, kablovska, Internet, kakva je vrsta grejanja, da li postoji parking prostor, da li je obezbeđena posteljina, za koliko osoba je predviđen smeštaj...... Ukoliko nudite dodatne - prateće usluge opišite ih u jednom pasusu.).

Kopaonik smestaj - postavljanje oglasa - uputstvo slika 1.2

Ispišite kontakt podatke vlasnika smeštaja - kontakt telefone, email, website i adresa smeštaja. Polja označena * su obavezna. Ukoliko neko polje ne popunite na način koji je predviđen prilikom potvrde unosa dobićete poruku o grešci.

Kopaonik smestaj - postavljanje oglasa - uputstvo slika 2.

U okviru sledećeg koraka - korak broj 2. možete izabrati i postaviti fotografije. Najpre izaberite fotografiju koju želite da postavite u okviru Vašeg oglasa. Zatim koliknite na plavo dugme "Dodajte fotografiju". Ukoliko je fotografija odgovarajućeg formata, nakon nekoliko sekundi će se pojaviti u pregledu dodatih fotografija. Ukoliko ste odabrali pogrešnu fotografiju, možete je izbrisati klikom na dugme "Obriši fotografiju" ispod nje. Ovaj postupak ponavljajte sve dok ne dodate sve fotografije Vašeg smeštaja. Prva dodata fotografija Vašeg smeštaja je naslovna fotografija. Kada završite sa dodavanjem fotografija jednostavno kliknite na zeleno dugme "Završio sam sa dodavanjem fotografija i želim da nastavim sa unosom oglasa" da bi prešli na sledeći korak kreiranja Vašeg koraka.

Kopaonik smestaj - postavljanje oglasa - uputstvo slika 3.

Korak broj 3. je korak u okviru koga dodajete lokaciju smeštaja na google mapi. Jednostavno pomerite pokazivač na poziciju na kojoj se nalazi Vaš smeštaj. Pokazivač pomerate tako što napravite na njega napravite levi klik sa zadrškom i nakon toga ga pomerite na odgovarajuću poziciju. Ukoliko ste izabrali dobru lokaciju u polju Latituda i Longituda su ispisane koordinate. Sada je dovoljno da kliknete na dugme "Potvrdite izabranu lokaciju na mapi". Ako ne znate da odredite lokaciju na mapi smeštaja ovaj korak možete zaobići klikom na narandžasto dugme "Želim oglas bez lokacije na mapi".

Ovim ste završili posatvljanje Vašeg oglasa. Oglas nije vidljiv na portalu sve dok ne prđe kontrolu administratora. Nakon pregleda oglasa od strane administratora dobićete mail o potvrdi postavljanaj oglasa.

Hvala svima koji su nam ukazali poverenje i iskreno verujemo da ćemo imati saradnju na obostranu zadovljstvo i korist.

Postavite oglas Vašeg smeštaja na Kopaoniku